Shopping Cart

  • No products in the cart.
a
ОБЩИ УСЛОВИЯ
ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОКУПКО-ПРОДАЖБА НА СТОКИ ОТ РАЗСТОЯНИЕ ПРЕЗ УЕБСАЙТ ЗА ЕЛЕКТРОННА ТЪРГОВИЯ

Oбщи условия на договор за покупко – продажба на стоки от разстояние, в съответствие със Закона за защита на потребителите между : „Интезамода“ЕООД, ЕИК 205432336, адрес на управление гр.Бургас, ул.Македония 84, наричано по-долу за краткост ДОСТАВЧИК, от една страна и от друга страна – лицето, съгласило се с настоящите „Общи условия“, наречено по-долу за краткост ПОТРЕБИТЕЛ, във връзка със заявяването и закупуването на стоки чрез електронен магазин intezzamoda.com

Чл.1 Доставчикът предоставя на Потребителя възможност да закупува предлаганите стоки в уебсайта за електронна търговия intezzamoda.com , при спазване на настоящите „Общи условия“ .

Чл.2. Доставчикът предоставя на интернет сайта www.intezzamoda.com следната информация: – изображение на всяка стока,описание на основните характеристики на стоката и начините на третирането и след покупката; – продажна цена на стоката за един брой в български лева с включен ДДС, както и тарифа на цената за доставка, невключена в стойността на стоката; – информация за продължителността на времето, в което дадена промоционална цена или оферта ще бъдат в сила; – начини на плащане, начини за доставка и изпълнение на поръчката; – информация за правата на Потребителя относно възможностите за отказ от договора и условията, при които стоката може да бъде върната, в съответствие със „Закона за защита на потребителите“ – всякаква друга информация, която доставчикът е длъжен съгласно българското законодателство да предостави на Потребителя, преди закупуването на стоката от страна на Потребителя.

Чл.3 За да има възможността да извършва валидни заявки за закупуване на стоки от електронния магазин www.intezzamoda.com, Потребителят е необходимо да създаде свой „Потребителски акаунт“(профил), като попълни електронната регистрационна форма, намираща се на уебсайта www.intezzamoda.com . При попълването на електронната форма за регистрация, Потребителят е длъжен да предостави необходимите верни и пълни данни, като при промяна на същите, Потребителят гарантира, че ще ги актуализира в срок до 7/седем/дни,считано от датата на тяхната промяна. Чрез регистрацията си в електронния магазин www.intezzamoda.com,Потребителят изразява съгласието си с настоящите Общи условия и приема да бъде обвързан с клаузите им. След достъпване до своя „Потребителски акаунт“, Потребителя може да извършва валидни заявки за покупко-продажба на стоки от уебсайта за електронна търговия intezzamoda.com . Валидни заявки за закупуване на стоки от електронния магазин могат да правят и нерегистрирани потребители /гости/ в www.intezzamoda.com ,след попълване на необходимата информация за получаване на поръчката и след обвързване на Потребителя с клаузите на настоящите „Общи условия за покупка на стоки“ и „Рекламации и замяна“.

Чл.4 Всички обявени цени са в български лева с включен ДДС. Указаните цени на отделните артикули са за 1/един/ брой и не включват разходите за доставка. При извършването на валидна заявка на определен брой стоки или на стоки със стойност надвишаваща определена сума и при заплащането на цената на заявените стоки, разходите за доставка на стоките остават за сметка на Доставчика, като съответнния брой стоки или съответната сума се уточняват посредством уговаряне между Представител на електронния магазин и Потребителя, подал и извършил конкретните заявки

Чл.5. Потребителят осъществява подаване на заявка, чрез последователното извършване на следните действия: – определяне на вида и размера на стоката; – потвърждение на вида и размера на стоката чрез натискане на виртуалния бутон “Купи”, обозначен срещу съответната стока; – посредством натискане на бутон „Преглед на количката“ се преминава към преглед на продуките поставени в кошницата за покупки, количеството на стоката и стойността на доставката – потвърждаване чрез натискане на виртуалния бутон “Продължаване с поръчката”; – избор на вариант за подаване на поръчка-като “регистриран потребител“ или “гост“ – избор на начин на доставка и начин на заплащане на стоката ; – поставяне знак за потвъждение в полето „Прочетох и се съгласявам с Oбщите условия за ползване„ – потвърждение на заявката чрез натискане на виртуален бутон “Завършване на Поръчка”, с което Потребителя се задължава да заплати стойността на заявената стока. При извършена заявка електронният магазин www.intezzamoda.com известява Потребителя за извършената заявка на посочения при регистрацията e-mail адрес. След започване на обработка на заявката, представител на магазина предприема действия за осъществяване на контакт с Потребителя на посочения при регистрацията e-mail адрес или на посочения телефон за контакт, с цел потвърждение наличността на заявената за закупуване стока и уточняване времето на доставка. При посочени непълен или грешен адрес и/или телефонен номер, при подаването на заявката, същата се счита за невалидна и Доставчика няма задължение за нейното изпълнение. Заявката поражда задължение между страните от момента на потвърждаване на валидността на заявката от осъществилите контакт помежду си Представител на Доставчика и Потребителя, подал и извършил заявката, предшествано от потвърждаване на наличността на заявената за закупуване стока от Представител на Доставчика. Доставчика не гарантира, че стока, поставена във виртуалната кошница на Потребителя може да бъде закупена от същия, тъй като във времето от поставянето на стоката във виртуалната кошница до момента на потвъждението за нейната покупка, наличността на конкретния артикул може да бъде изчерпана.

Чл.6 Цената на закупената стоката и разходите за доставката могат да бъдат платени по някой от следните начини: наложен платеж, банков път или по друг начин увогорен между Потребителя и Представител на електронния магазин www.intezzamoda.com . Потребителят се задължава да заплати продажната цена на закупената от него стока, както и разходите за доставка, невключени в тази цена. Потребителят не е задължен да заплаща разходите за доставка, когато платената от него цена по определена заявка за покупка на стоки, надвишава предварително обявената от Достачика сума за безплатна доставка на стоки или в случаите,когато това е предварително уговорено между представител на Доставчика и Потребителя.

Чл.7 Закупената стока се доставя с подходяща според вида си опаковка и транспорт на посочения от Потребителя адрес за доставка. При получаването на пратки от онлайн магазина  се предлага опция “Преглед” ПРЕДИ ЗАПЛАЩАНЕ. При евентуален проблем със закупена стока, Потребителят следва да предприеме действия според правилата за Рекламации и замяна, упоменати на Интернет страницата на електронния магазин.

Чл.8 Стоката се предава на адреса за доставка на Потребителя. Същата се предава на Потребитиля или на друго лице- упълномощено от Потребителя, което я приема и потвърждава получаването и от името на Потребителя. При предаване на стоката Потребителя или неговия Представител подписва придружаващите я документи, удостоверяващи доставката на стоката. В случате, когато Потребителя не бъде намерен в срока за доставка на посочения от него адрес за доставка, Доставчикът се освобождава от задължението си да достави заявената стока. Потребителят може да заяви желание да получи стоката и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, като при това положение той поема всички допълнителни разходи за доставката на заявената стока. В този случай започва да тече нов срок за доставка на стоката от момента на новото заявление от страна на Потребителя.

Чл.9 При направена валидна заявка за покупка, Доставчикът се задължава да достави на Потребителя или на негов представител закупената от електронния магазин стока в срок, уговорен между Представител на електронния магазин и Потребителя, но не по-късно от 20(двайсет) работни дни от датата на извършване на заявката.

Чл.10 Търговеца си запазва правото да премахва всеки продукт от този уебсайт по всяко време и да премахва или променя всеки материал или съдържание от него. Въпреки че винаги ще прави всичко възможно да обработва всички поръчки, може да има изключителни обстоятелства, които да принудят търговеца да откаже обработката на поръчка, след като е изпратил потвърждение за поръчката. Търговеца си запазва правото да извършва това по всяко време.

Чл.11 Доставчикът има право: – да променя посочените цени на стоките в електронния магазин www.intezzamoda.com без предварително предупреждение ; – при спазване на Закона за защита на личните данни, да събира и използва информация от регистрационната форма на своите потребители, която информация може да съдържа име, презиме, фамилия, адрес, професия, пол, възрастова група, телефон, електронен пощенски адрес за кореспонденция и други, както и всяка друга информация, която се предоставя от Потребителя при попълване на анкетни карти и при използване на предоставяните от Доставчика услуги ; -да изпраща на електронния пощенски адрес на Потребителя рекламни съобщения, включително електронни препратки,водещи към други уебсайтове , за получаването на които Потребителят е дал своето съгласие; – при неспазване на настоящите Общи условия от страна на Потребителя, Доставчикът има право незабавно и без предварително предупреждение да спре достъпа на Потребителя и трети лица до потребителския му профил; – на обезщетение от Потребителя за нанесени му вреди и пропуснати ползи, включително и за всякакви разходи, възникнали вследствие нарушаването на настоящите Общи условия от страна на Потребителя или вследствие на действия от страна на Потребителя или от трети лица, на които волно или неволно същият е предоставил достъп до потребителският си профил.

Чл.12 Доставчикът: – обработва заявки за покупка на стоки и за рекламации само в рамките на работното време на електронния магазин, което е от 10.00 часа до 18.00 часа всеки работен ден. -не носи отговорност за необработването или ненавременно обработване на заявки за покупкана стоки, при настъпване на форсмажорни обстоятелства – случайни събития, проблеми в глобалната мрежа Интернет, случаи на непреодолима сила ; -не носи отговорност за непредоставяне на достъп до електронния магазин; -не гарантира, че достъпът до електронния магазин ще бъде непрекъснат и без наличие на грешки, доколкото това не е в неговите възможности; – се грижи да поддържа вярна и актуална информацията в електронния магазин , но не гарантира за истинноста и пълнотата на същата; -не носи отговорност за вреди, причинени върху софтуер или хардуер , както и за загуба на данни на Потребителя , вследствие на заредени или използвани материали или ресурси, посредством уебсайта на електронния магазин; – не носи отговорност за съдържанието на Интернет страниците, станали достъпни чрез поставените в магазина и в потребителския профил електронни препратки; – не носи отговорност за пропуснати ползи и претърпени вреди, вследствие използването на съдържанието на Интернет страниците, станали достъпни чрез поставените в магазина и в потребителския профил електронни препратки или вследствие недостоверността на информацията,съдържаща се в тях; – не носи отговорност за начина, по който Потребителят използва възможностите на електронния магазин, както и за всички действия на Потребителя или трети лица, използващи потребителския профил на Потребителя.

Чл.13 Потребителят има право : – да получи заявената и заплатена от него стока; – да откаже да получи заявената от него стока при спазване на изискванията на Закона за защита на потребителите и Закона за задълженията и договорите; – да получи в пълен размер заплатените от него суми, в случаите когато е доказано че не ги дължи на Доставчика; – да коригира личните си данни в потребителския си профил, освен в случаите,когато са налице обстоятелства, които са извън контрола на Доставчика. – да инициира действия по заличаване на потребителския си профил, като в този случай заличаването се извършва само след изпълнението на всички валидно подадени заявки и са заплатени дължимите цена на стоката и разходи за доставка от страна на Потребителя.

Чл.14 Потребителят се задължава: – да не подава фиктивни заявки или друга невалидна информация на сайта на електронния магазин. – да посочи актуален телефон за връзка, адрес за доставка на заявената стока, както и електронен адрес за кореспонденция; – да заплати цената на заявената от него стока, както и разходите за доставката, с изключение на случаите, когато е уговорено разходите за доставката да са за сметка на Доставчика; – да приеме заявената стока при доставянето и; – да се грижи за опазване на паролата си и друга поверителна информация, която може да се изпролзва за неправомерен достъп на трети лица до потребителския му профил; – да уведомява незабавно Доставчика в случай на неправомерен достъп от трети лица до профила му; – с цел опазването на поверителна информация от трети лица, да прекратява настоящата си сесия в потребителския профил чрез натискане на предвидения за това виртуален бутон “изход”; – да спазва реда и условията за предявяване на искания за рекламации или за замяна на заявена стока, които са публикувани на уебсайта на магазина; – да спазва настоящите Общи условия; – да не нарушава чужди имуществени или неимуществени права, в това число и права на интелектуална собственост; – чрез действията си да не възпрепятства други потребители да използват електронния магазин,както и да не възпрепятства правилното функциониране на електронния магазин; – да не извлича и да не използва по какъвто и да е начин информационни ресурси или части от такива от базата данни на системата на електронния магазин ; – да не се представя: за друго лице; за представител на юридическо лице, което не е упълномощен да представлява; за представител на лица, които не е упълномощен да представлява; – да обезщети Доставчика или трети лица за всички нанесении вреди и пропуснати ползи, включително и за всякакви разходи, настъпили вследствие нарушение на настоящите Общи условия от страна на Потребителя . – да обезщети Доставчика за нанесени му имуществени и неимуществени вреди, причинени от трети лица, на които волно или неволно е предоставил достъп до потребителският си профил.

Чл.15 Настоящия договор между страните може да бъде прекратен при някое от следните условия : преустановяване дейността на електронния магазин на Доставчика; при предявяване на едноседмично предизвестие от някоя от страните към ответната страна или в други случаи, предвидени в закона. Ако страните имат задължения във връзка с валидна заявка, направена във времето преди възникването на някое от гореизброените условия за прекратяване, то тези задължения следва да бъдат изпълнени преди прекратяването на настоящия договор. При прекратяването на настоящия договор, Доставчикът предприема необходимите действия по заличаване на профила на Потребителя и паролата за достъп до същия.

Чл.16 Писмената форма се счита за спазена чрез изпращане на електронна поща, натискане на електронен бутон на страница със съдържание, което се попълва от Потребителя или отбелязване в поле в уебсайта на Доставчика и други подобни, доколкото изявлението е записано технически по начин, който дава възможност да бъде възпроизведено.

Чл.17  Ние си запазваме правото да правим промени по всяко време в нашите Общи условия за ПОКУПКО-ПРОДАЖБА НА СТОКИ ОТ РАЗСТОЯНИЕ чрез публикуване на променените условия на нашия Уебсайт и без други съобщения. Съществени промени ще бъдат допълнително съобщени по подходящ начин. Моля не забравяйте да преглеждате Общите условия редовно, тъй като Вашият достъп или използването на Уебсайта, след като дадена промяна в Общите условия е публикувана, ще се счита, че имаме Вашето съгласие с Общите условия във версията, публикувана на нашия Уебсайт към момента на съответното Ви посещение. Промените в Общите условия не засягат ангажиментите между Потребителя и Доставчика, възникнали с валидна заявка за покупка на стока преди момента на уведомлението за тези промени.

Чл.18 Освен ако не е посочено друго, нашият Уебсайт, включително цялото съдържание на него като например дизайн, текст, лога, изображения, графики, аудио клипове и други материали, свързани с него, е защитен от авторско право и други приложими закони за интелектуална и индустриална собственост и е собственост на”Интезамода’ЕООД. Всички подобни права са запазени.

Чл.19 Ако даден съд или компетентен орган реши, че някоя от клаузите на тези Общи условия е невалидна, недействителна или неприложима съгласно приложимото право, такава клауза следва да се промени и интерпретира така, че най-добре да постига целите на първоначалната клауза в най-голяма степен, позволена по закон. Останалите клаузи остават в пълна сила и действие.

Чл.20 Всички спорове между страните, отнасящи се до настоящия Договор, ще се решават в дух на добра воля и разбирателство. В случай, че не бъде постигнато съгласие между страните, всички неразрешени спорове ще бъдат разрешавани по съдебен ред . Вие имате възможността да подадете извънсъдебно оплакване, на което intezzamoda.com е обект към Комисия за защита на потребителите, със  уебсайт: https://www.kzp.bg/   Използваните термини в настоящите Общи условия имат следното значение: „Уебсайт/сайт/” е обособено място в глобалната мрежа Интернет, което е достъпно чрез своя унифициран адрес (URL) по протоколи HTTP, HTTPS или други стандартизирани протоколи и съдържа файлове, програми, текст, картина,звук, изображение или други материали и ресурси. „Интернет страница” е съставна и обособена част от уебсайт. „Потребител” е физическо лице, навършило 18 години, съгласило се с настоящите Общи условия или юридическо лице, регистрирано в Република България, съгласило се с настоящите Общи условия. „Потребителски профил” е обособена част в уебсайта, която съдържа персонална информация за Потребителя, предоставена от същия при регистрацията му и съхранявана от www.intezzamoda.com. Достъпът до потребителския профил се осъществява чрез въвеждане на валидно потребителско име и парола. Потребителският профил дава възможност на Потребителя да разглежда и да редактира въведените при регистрацията данни, да има достъп до информация за свои заявки за закупуване на стоки от магазина за електронна търговия, да променя паролата си за достъп и др. „Потребителско име” е уникална комбинация от букви и/или цифри, избрана от Потребителя, посредством която той се индивидуализира в уебсайта www.intezzamoda.com. „Парола” е избран от Потребителя набор от символи, който в комбинация с потребителското име индивидуализира същия и му предоставя достъп до потребителския му профил и възможност да извършва валидни заявки за закупуване на предлаганите в електронния магазин стоки . „Нюзлетър” („newsletter”) е редовно разпространявана публикация относно теми, които могат да представляват интерес за абониралия се за получаването на публикацията. „Опаковка” са всякакви приспособления или материали, които са годни да изпълняват функцията да съдържат и съхраняват различни стоки, предоставяни пряко на Потребителя. „Продажна цена” е крайната цена за един брой или за определено количество стоки , включваща данък добавена стойност и всички допълнителни данъци и такси. „Случайно събитие” е обстоятелство от извънреден характер, непредвидено към момента на сключването на договора, което прави изпълнението на договора обективно невъзможно. „Електронна препратка” е връзка, находяща се на определена Интернет страница, която позволява автоматизирано препращане към друга Интернет страница, информационен ресурс или обект посредством стандартизиран протокол. „Информационна система /Система/” е всяко устройство или съвкупност от устройства, което при изпълнение на дадена програма осигурява, или един от елементите на което осигурява автоматична обработка на данни. „IP Адрес„ („IP address“) е уникален идентификационен номер, асоцииращ компютър, Интернет страница или ресурс на Потребителя, по начин, позволяващ локализирането им в глобалната мрежа Интернет. „Рекламни /търговски/ съобщения” са съобщения, представящи пряко или косвено стоките, услугите или репутацията на лице, извършващо търговска дейност. „Злоумишлено действие” е действие или бездействие, нарушаващо Интернет етиката или нанасящо вреди на лица, свързани към глобалната мрежа Интернет или асоциирани мрежи; изпращане на нежелана поща (непоискани рекламни /търговски/ съобщения), препълване на каналите, получаване на достъп до ресурси с чужди права и пароли, използване на недостатъци в системите с цел собствена облага или придобиване на информация , извършване на действия, които могат да бъдат квалифицирани като промишлен шпионаж или саботаж, повреждане или разрушаване на системи или информационни масиви , изпращане или предизвикване инсталация на вируси, „троянски коне“ или системи за отдалечен контрол, нарушаване на нормалната работа на останалите потребители на Интернет и асоциираните мрежи, извършване на каквито и да е действия, които могат да се определят като престъпление или административно нарушение според българското законодателство или според друго приложимо право.

intezzamoda.com